B.B.F. Nieuws

Trainersopleidingen BBF komen eraan

Achter de schermen zijn we als BBF volop bezig om twee trainersopleidingen op te zetten. In samenwerking met twee docenten met ontzettend veel ervaring in lesgeven, opleiden en begeleiding van badmintontrainers, ontwikkelt de BBF deze trainersopleidingen. Gedetailleerde informatie hierover wordt momenteel uitgewerkt en binnenkort gepubliceerd. Hieronder alvast kort welke opleidingen we gaan opzetten. Ben je geïnteresseerd dan kun je je inschrijven zonder enige verplichting. Wij informeren je dan verder zodra de gedetailleerde informatie gereed is. Daarna kunt je de inschrijving definitief maken, of er alsnog van afzien. We zullen er alles aan doen om begin januari 2019 te starten met deze opleidingen.

De BBF stimuleert nieuwe trainers om een opleiding te volgen. Het bestuur van de BBF heeft daarom besloten om deelnemende cursisten van BBF verenigingen met een geldig classificatienummer, middels een bijdrage te ondersteunen. De BBF investeert zo dus in nieuwe trainers voor hun verenigingen. Ook kandidaten van verengingen die niet bij de BBF zijn aangesloten zijn van harte welkom op deze trainersopleidingen. Echter profiteren deze kandidaten helaas niet van de bijdrage vanuit de BBF.

Jeugdtrainers-Express (beginners)
Doelgroep: Iedereen die kinderen op badmintongebied begeleid, traint en coacht.
Omschrijving: Badminton is een technisch moeilijke sport. Kinderen, die met badminton beginnen hebben een mooie - maar lange weg - te gaan. Vanuit een aantal slogans/thema’s heeft de ‘Jeugdtrainers-Express’, in de persoon van drs. Bart-Jan den Hollander, de eerste badmintonlessen tot aan een ‘Shuttle diploma’ opgedeeld en uitgewerkt. Klik hier voor meer informatie.
Duur: Drie dagdelen van 4 uur (1½ uur theorie en 2½ uur praktijk)
Einddoel: Aan de hand van het hoofdonderwerp van dé Jeugdtrainers-Express ‘Shuttle diploma’ zelfstandig 10 trainingen kunnen geven. Op de juiste manier ‘kleur’ kunnen geven aan jeugdtrainingen en kinderen - met alle ruimte en respect - verder brengen in het badmintonspel
Kosten: €95,-- per persoon. Bent u lid van een vereniging van de BBF en heeft u een geldig classificatienummer dan betaalt u slechts €50. De BBF betaalt voor u die andere €45.

Clubtrainer BBF (competatief)
• Ben jij die toekomstige Badmintontrainer van een BBF vereniging?
• Ben jij de trainer die op verantwoorde didactische wijze een training voorbereid en geeft?
• Ben jij de trainer die op het gebied van techniek en tactiek ter zake kundig is?
• Ben jij de trainer die de fysieke voorwaarden aan een badmintontraining op een goede wijze kan invullen?
• Ben jij de trainer die met zowel jeugd- als met seniorenspelers badmintoninhoudelijk aan de gang kunt gaan?
• Ben jij de trainer die een seizoensplanning kan maken?
• Ben jij de trainer die spelers tijdens wedstrijden kan begeleiden en/of coachen?
• Ben jij de trainer die op juiste wijze assisterend kader kan begeleiden?
Dan is deelname aan de cursus Clubtrainer BBF echt iets voor jou.
Duur: 7 dagdelen van 4 uur, combinatie theorie en praktijk, en een nader te bepalen afrondingsmoment geven je antwoord op al je vragen.
Kosten: €175 per persoon. Bent u lid van een vereniging van de BBF en heeft u een geldig classificatienummer dan betaalt u slechts €100. De BBF betaalt voor u die andere €75.

Heb je interesse in één van deze opleidingen, klik dan hier om je alvast in te schrijven voor de opleiding van jouw keuze. Wij houden je dan verder op de hoogte zodra het gedetailleerde programma bekend is. Daarna maken we je inschrijving definitief. Indien gewenst kun je er dan alsnog van afzien.

Heb je nog vragen? Stuur dan een mail naar p.kleijn@bbfbadminton.nl.

Geplaatst op 25 Aug 2018